• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

بی‌تفاوتی ترامپ درباره تنش پاکستان و هند؛ خودشان با هم حل و فصل کنند

  • کد خبر : 2817
  • 26 آوریل 2025 - 23:17
بی‌تفاوتی ترامپ درباره تنش پاکستان و هند؛ خودشان با هم حل و فصل کنند
دونالد ترامپ در اظهاراتی بحث‌برانگیز درباره تنش‌های هند و پاکستان، مدعی شد که این دو کشور ۱۵۰۰ سال است با یکدیگر درگیرند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور پیشین آمریکا بار دیگر با اظهارات جنجالی خود در خصوص مسائل تاریخی و سیاسی خبرساز شد. او در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تنش‌های جاری میان هند و پاکستان، مدعی شد که این دو کشور “۱۵۰۰ سال است که با هم درگیرند”. این در حالی است که هند و پاکستان به ترتیب در سال ۱۹۴۷ و پس از استقلال از استعمار بریتانیا به وجود آمدند.

ترامپ که در هواپیمای ریاست‌جمهوری آمریکا با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «۱۵۰۰ سال است که میان هند و پاکستان تنش وجود دارد و این چیزی است که همه می‌دانند.» اظهارات وی بلافاصله مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. بر اساس گزارش CNN، تاریخ تاسیس کشور پاکستان به ۱۴ اوت ۱۹۴۷ بازمی‌گردد و هند نیز یک روز پس از آن یعنی در ۱۵ اوت ۱۹۴۷ استقلال یافت.

این اظهارات نشان از بی‌اطلاعی ترامپ نسبت به تاریخ منطقه داشت؛ موضوعی که پیش‌تر نیز در موارد مشابه توسط تحلیلگران مورد نقد قرار گرفته بود. شبکه BBC در تحلیل خود آورده است که ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری بارها در زمینه تاریخ و جغرافیا دچار اشتباهات فاحش شده بود؛ از جمله در توصیف موقعیت بلژیک و یا ساختار ناتو.

واکنش‌ها به این ادعای ترامپ بسیار گسترده بود. روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که ادعای ۱۵۰۰ ساله ترامپ، فاقد هرگونه مستند تاریخی است. هند و پاکستان به عنوان دو کشور مستقل تنها در کمتر از یک قرن گذشته وجود داشته‌اند و اختلافات ارضی آن‌ها، به ویژه بر سر منطقه کشمیر، به دوران پس از تقسیم بریتانیا بازمی‌گردد.

پس از تقسیم هند توسط بریتانیا، این دو کشور تاکنون سه بار در سال‌های ۱۹۴۷، ۱۹۶۵ و ۱۹۹۹ در کارگیل وارد جنگ شده‌اند. بر اساس گزارش مرکز مطالعات استراتژیک لندن، موضوع کشمیر به عنوان یکی از کانون‌های اصلی تنش میان دو کشور باقی مانده است و تاکنون بیش از ۷۰ هزار نفر درگیری‌های مربوط به این مناقشه جان خود را از دست داده‌اند.

ترامپ در ادامه سخنان خود تاکید کرد که آمریکا قصد ندارد به صورت مستقیم در حل اختلافات هند و پاکستان دخالت کند. او گفت: «امیدوارم که آن‌ها خودشان بتوانند این مساله را حل کنند.» این موضع‌گیری با سیاست سنتی بی‌طرفی نسبی آمریکا در قبال تنش‌های جنوب آسیا هماهنگ است، گرچه در مواقعی کاخ سفید در نقش میانجی ظاهر شده است.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، روابط آمریکا با هند نسبت به گذشته تقویت شد. براساس گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، در سال ۲۰۱۹ میلادی مبادلات تجاری میان واشنگتن و دهلی‌نو به بیش از ۱۴۶ میلیارد دلار رسید. این در حالی بود که روابط آمریکا با پاکستان به دلیل مسائل امنیتی و اتهام حمایت پاکستان از گروه‌های تروریستی تیره شده بود.

موضوع کشمیر نیز در آن دوران بارها باعث بروز تنش‌های دیپلماتیک شد. در سال ۲۰۱۹ پس از لغو خودمختاری جامو و کشمیر توسط دولت هند، پاکستان این اقدام را محکوم کرد و از جامعه جهانی درخواست مداخله نمود. اما ترامپ در همان زمان در دیداری با نخست‌وزیر پاکستان اعلام کرد که تنها در صورتی که هر دو طرف بخواهند، حاضر به میانجیگری خواهد بود.

این نخستین باری نیست که ترامپ در خصوص وقایع تاریخی یا سیاسی دچار اشتباه می‌شود. بر اساس گزارشی که روزنامه گاردین منتشر کرد، ترامپ طی چهار سال ریاست جمهوری خود بیش از ۳۰ هزار ادعای نادرست یا گمراه‌کننده مطرح کرد. این مساله باعث شد که رسانه‌های معتبر جهانی همواره سخنان او را با دیده تردید بررسی کنند.

در نهایت، اظهارات اخیر ترامپ درباره تنش تاریخی هند و پاکستان بار دیگر بحثی قدیمی درباره میزان آگاهی سران سیاسی از مسائل جهانی را زنده کرد. کارشناسان معتقدند بی‌توجهی به واقعیت‌های تاریخی می‌تواند بر سیاست خارجی کشورها تاثیر منفی بگذارد. طبق نظرسنجی مؤسسه گالوپ در سال ۲۰۲۰، ۶۳ درصد از مردم آمریکا خواهان افزایش آگاهی روسای جمهور آینده از مسائل بین‌المللی شده‌اند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=2817

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.