• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

ارتش پاکستان به طالبان حمله می‌کند؟

  • کد خبر : 2253
  • 09 آوریل 2025 - 14:02
ارتش پاکستان به طالبان حمله می‌کند؟
منابع نزدیک به طالبان مدعی‌اند که ارتش پاکستان به جمع‌بندی نهایی برای آغاز یک درگیری محدود با حکومت طالبان در افغانستان رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، کانال‌های تلگرامی نزدیک به طالبان اخیراً ادعا کرده‌اند که ارتش پاکستان تصمیم گرفته وارد فاز عملیاتی محدود علیه طالبان شود. این منابع تأکید دارند که ارتش پاکستان پس از ماه‌ها تنش امنیتی، در پی حملات گروه تحریک طالبان پاکستان (TTP) که از خاک افغانستان هدایت می‌شود، تصمیم گرفته با قدرت به این تهدید پاسخ دهد. به گفته این منابع، ارتش پاکستان احتمالاً در هفته‌های آینده اقداماتی هدفمند در مناطق مرزی صورت خواهد داد.

براساس گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های پاکستانی از جمله The Express Tribune، حملات تحریک طالبان پاکستان از سال ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۵۰۰ کشته در میان نیروهای امنیتی پاکستان برجای گذاشته است. دولت پاکستان بارها اعلام کرده که ریشه این حملات به پناه‌گیری اعضای TTP در مناطق مرزی افغانستان بازمی‌گردد؛ ادعایی که طالبان به‌شدت آن را رد کرده‌اند. این تنش‌ها سبب افزایش فشارهای سیاسی در داخل پاکستان نیز شده است.

بر اساس گزارش رسمی ارتش پاکستان در اسفند ۱۴۰۲، تنها در سه ماهه پایانی سال، ۱۲ عملیات تروریستی توسط عناصر TTP در مناطق وزیرستان شمالی و باجور انجام شده که منجر به کشته شدن ۲۸ نظامی و زخمی شدن بیش از ۴۰ نفر شد. این عملیات‌ها بهانه‌ای برای آغاز رزمایش‌های نظامی در مرز با افغانستان شده و تحلیل‌گران نظامی آن را مقدمه‌ای برای اقدام نظامی می‌دانند.

هم‌زمان، ارتش پاکستان به‌طور بی‌سابقه‌ای استفاده از پهپادهای رزمی بومی «اکینجی» ساخت ترکیه را در مرزهای غربی خود افزایش داده است. منابع نظامی پاکستانی اعلام کرده‌اند که در ماه گذشته، بیش از ۲۴ سورتی پرواز توسط پهپادهای مسلح انجام شده که هدف آن شناسایی و احتمالاً هدف‌گیری محل‌های تجمع اعضای تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان بوده است. ترکیه پیش‌تر ۶ فروند پهپاد اکینجی به پاکستان تحویل داده بود.

با شدت گرفتن تنش‌ها، دیپلماسی میان کابل و اسلام‌آباد نیز عملاً متوقف شده است. وزارت خارجه طالبان در بیانیه‌ای اعلام کرده که پاکستان باید مسئولیت مشکلات امنیتی خود را به دوش دیگران نیندازد و افزود: «هیچ گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان برای حمله به کشورهای دیگر استفاده کند.» با این حال، پاکستان در واکنش اعلام کرد که مدارک روشنی از استقرار عناصر تروریستی در ولایت‌های کنر و ننگرهار در دست دارد.

در کنار این تحولات، سیاست اخراج مهاجران افغان از پاکستان نیز با سرعت ادامه دارد. وزارت کشور پاکستان در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که از ابتدای طرح بازگشت اجباری در آبان‌ماه ۱۴۰۲ تاکنون، بیش از ۵۶۰ هزار مهاجر غیرمجاز افغان از این کشور اخراج شده‌اند. بسیاری از تحلیل‌گران، هم‌زمانی این سیاست با اقدامات نظامی را بخشی از راهبرد فشار ترکیبی اسلام‌آباد علیه طالبان می‌دانند.

روزنامه پاکستانی Dawn در گزارشی نوشت: «ارتش پاکستان از زمان حمله به پناهگاه‌های مظنون در مرز افغانستان-پاکستان در دی‌ماه گذشته، تحرکات نظامی خود را گسترش داده است. منابع امنیتی گفته‌اند که دست‌کم دو پایگاه مرزی طالبان به‌صورت غیررسمی هدف حملات موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.» اگرچه طالبان تاکنون واکنش مستقیمی به این حملات نداشته، اما در محافل نظامی کابل آماده‌باش اعلام شده است.

نظامیان طالبان نیز در واکنش به تحرکات مرزی پاکستان، مواضع خود را در ولایت‌های ننگرهار، کنر و پکتیکا تقویت کرده‌اند. منابع محلی در استان پکتیکا به رسانه‌ها گفته‌اند که در هفته گذشته، بیش از ۱۲۰ نیروی تازه‌نفس و ۵۰ قبضه سلاح سنگین از قندهار به این مناطق انتقال یافته است. طالبان همچنین از مردم محلی خواسته‌اند تا از مناطق مرزی فاصله بگیرند.

کارشناسان نظامی منطقه معتقدند که هرگونه درگیری محدود میان پاکستان و طالبان می‌تواند به یک بحران فراگیر امنیتی منجر شود. دکتر محمد فیصل، تحلیل‌گر امنیتی پاکستانی، در گفتگو با شبکه Geo News اظهار داشت: «درگیری مستقیم میان دو طرف ممکن است تحریک طالبان پاکستان را بیش‌ازپیش تقویت کرده و افغانستان را به صحنه جنگ نیابتی جدیدی تبدیل کند.» وی هشدار داد که عدم مداخله جامعه بین‌الملل، خطرناک خواهد بود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=2253

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.