به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، حسین جمشیدی، فرماندار تایباد، در نشستی با فعالان اقتصادی منطقه، به اهمیت مرز دوغارون در توسعه روابط تجاری بین ایران و افغانستان اشاره کرد. وی اظهار داشت که افغانستان بهعنوان نخستین شریک صادراتی و دهمین شریک وارداتی استان خراسان رضوی، نقشی برجسته در مبادلات اقتصادی این استان ایفا میکند.
جمشیدی با تأکید بر ظرفیتهای موجود در مرز دوغارون، این گذرگاه را یکی از فعالترین کانونهای اقتصادی شرق کشور دانست. وی خاطرنشان کرد که بیش از ۶۵ درصد کالاهای صادراتی خراسان رضوی از طریق این مرز به مقصد افغانستان، بهویژه شهر هرات، ارسال میشود. این امر نشاندهنده وابستگی بالای بازار افغانستان به کالاهای ایرانی است.
فرماندار تایباد با اشاره به جمعیت ۳۰ میلیونی افغانستان، بیان کرد که کالاهای ایرانی تأمینکننده بخش قابلتوجهی از نیازهای این بازار هستند. وی افزود که سطح مبادلات تجاری بین ایران و افغانستان سالانه به بیش از سه میلیارد دلار میرسد، که این رقم جایگاه ویژه معبر دوغارون را در بین فعالان اقتصادی دو کشور نشان میدهد.
در حال حاضر، روزانه افزون بر هزار دستگاه کامیون ایرانی و افغانستانی بین مرز اسلامقلعه در افغانستان و دوغارون در ایران تردد میکنند. این حجم از تردد نشاندهنده اهمیت بالای این گذرگاه مرزی در حملونقل کالا بین دو کشور است.
علاوه بر تردد کامیونها، روزانه بیش از سه هزار نفر مسافر، راننده و فعال اقتصادی از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان رفتوآمد میکنند. این رقم در سال به بیش از یک میلیون نفر میرسد که بهصورت قانونی از این معبر مرزی عبور میکنند.
جمشیدی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در منطقه دوغارون، این مرز را فرصتی طلایی برای حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی دانست. وی تأکید کرد که تقویت زیرساختهای موجود در این منطقه میتواند به توسعه تجارت و افزایش اشتغالزایی منجر شود.
وی همچنین به نقش گمرک دوغارون بهعنوان یکی از پنج گمرک برتر فعال اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود که افزایش سطح تعاملات با افغانستان نیازمند همکاری و همراهی طرف مقابل است.
فرماندار تایباد با اشاره به کاهش زمان توقف ناوگان حملونقل در مرز دوغارون، اعلام کرد که صف توقف کامیونهای ایرانی و افغانستانی برای خروج به سمت افغانستان به صفر رسیده است. این امر نشاندهنده بهبود فرآیندهای گمرکی و تسهیل در تجارت بین دو کشور است.
وی با تأکید بر اهمیت روانسازی و سرعتبخشی به حوزه حملونقل در گذرگاه دوغارون، خاطرنشان کرد که فراهم شدن زیرساختهای لازم در بخشهای مختلف این مرز میتواند به افزایش کارایی و بهرهوری در مبادلات تجاری منجر شود.
جمشیدی با اشاره به اینکه هرات دومین مرکز اقتصادی افغانستان است، بیان کرد که ۹۰ درصد کالاهای صادراتی از دوغارون به مقصد بازار این شهر ارسال میشود. این موضوع نشاندهنده وابستگی بالای بازار هرات به کالاهای ایرانی و اهمیت مرز دوغارون در تأمین نیازهای این منطقه است.
وی با تأکید بر لزوم بهرهبرداری مناسب از فرصتهای موجود در مرز دوغارون، از کشاورزان و فعالان اقتصادی خواست تا با استفاده از این ظرفیتها، به رونق اقتصادی منطقه کمک کنند.
فرماندار تایباد با اشاره به اینکه گمرک دوغارون یکی از پنج گمرک برتر فعال اقتصادی کشور است، ادامه داد: افغانستان اولین شریک صادراتی و دهمین شریک وارداتی استان خراسان رضوی به شمار میرود که افزایش سطح تعاملات با این کشور نیاز به همکاری و همراهی طرف مقابل هم دارد.
وی با اشاره به اینکه گمرک دوغارون یکی از پنج گمرک برتر فعال اقتصادی کشور است، ادامه داد: افغانستان اولین شریک صادراتی و دهمین شریک وارداتی استان خراسان رضوی به شمار میرود که افزایش سطح تعاملات با این کشور نیاز به همکاری و همراهی طرف مقابل هم دارد.
در نهایت، جمشیدی با تأکید بر اهمیت مرز دوغارون در توسعه اقتصادی منطقه، خواستار توجه ویژه به این گذرگاه مرزی و سرمایهگذاری در زیرساختهای آن شد. وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و تعامل بیشتر بین ایران و افغانستان، شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی در دو کشور باشیم.
انتهای پیام