به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، در سال ۱۳۵۶ خورشیدی (۱۹۷۷ میلادی)، دولت افغانستان در اقدامی نمادین و حمایتی، تمبری را به منظور حمایت از ملت فلسطین منتشر کرد. این تمبر با قیمت ۱۵ افغانی عرضه شد که ۱۲ افغانی آن برای هزینههای پستی و ۳ افغانی باقیمانده به حمایت از مردم فلسطین اختصاص داشت.
این اقدام نشاندهنده همبستگی و حمایت دولت و ملت افغانستان از حقوق مردم فلسطین بود. «بصیر احمد حسینزاده»، پژوهشگر و مجموعهدار تمبر، اظهار داشت که این تمبر از جمله کمیابترین تمبرهای افغانستان است که امروزه بیشتر در موزههای تمبر یافت میشود.
تمبر مذکور به دو قیمت جداگانه عرضه میشد: یکی برای هزینههای خدمات پستی و دیگری برای کمک به مردم فلسطین. این روش فروش، مردم را به مشارکت در حمایت مالی از فلسطین ترغیب میکرد و نشاندهنده رویکرد نوآورانه دولت افغانستان در جمعآوری کمکهای مردمی بود.
افغانستان از جمله کشورهای عضو اتحادیه جهانی پستی است که تمبرهای این کشور هر ساله در کاتالوگهای بینالمللی معرفی میشوند. مؤسسه «گیبونز» در لندن نیز تمبرهای افغانستان را در کاتالوگهای خود درج میکند.
اقدام افغانستان در انتشار این تمبر، بازتابی از سیاست خارجی این کشور در حمایت از ملت فلسطین و محکومیت اشغالگریهای رژیم صهیونیستی بود. این تمبر نه تنها به عنوان یک ابزار پستی، بلکه به عنوان یک نماد سیاسی و فرهنگی نیز مورد توجه قرار گرفت.
امروزه، این تمبر به عنوان یک اثر تاریخی و فرهنگی با ارزش شناخته میشود و مورد توجه کلکسیونرها و علاقهمندان به تاریخ پست و سیاست خارجی افغانستان قرار دارد. وجود چنین تمبرهایی در موزهها و مجموعههای خصوصی، گواهی بر تاریخ پرفراز و نشیب روابط بینالمللی افغانستان و مواضع حمایتی این کشور در قبال مسائل جهانی است.
در نهایت، انتشار این تمبر نشاندهنده همبستگی و حمایت مردم افغانستان از حقوق بشر و عدالت جهانی بود و تأکیدی بر نقش فرهنگ و هنر در ترویج پیامهای انسانی و سیاسی داشت.
انتهای پیام