به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، بامداد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، هند در عملیاتی با نام «عملیات سیندور» به ۹ هدف در خاک پاکستان و کشمیر تحت کنترل اسلامآباد حمله موشکی انجام داد. به گفته مقامات پاکستانی، این حملات منجر به کشته شدن دستکم ۲۶ غیرنظامی، از جمله کودکان، و زخمی شدن ۴۶ نفر دیگر شده است. هند اعلام کرده که این حملات در پاسخ به حمله تروریستی ۲۲ آوریل در پهلگام کشمیر هند بوده که منجر به کشته شدن ۲۶ گردشگر هندو شد.
مقامات پاکستانی اعلام کردند که در این حملات، مناطق غیرنظامی از جمله مساجد در مظفرآباد و کوتلی هدف قرار گرفتهاند. سخنگوی ارتش پاکستان، ژنرال احمد شریف، این اقدام را تجاوزی آشکار خوانده و تأکید کرده که پاکستان حق پاسخگویی را برای خود محفوظ میداند .
در پاسخ به این حملات، پاکستان اعلام کرد که پنج فروند جنگنده هندی، شامل سه رافال، یک میگ-۲۹ و یک سوخو-۳۰، را سرنگون کرده است. همچنین یک پهپاد هندی نیز توسط نیروهای پاکستانی ساقط شده است .
درگیریهای مرزی میان دو کشور نیز شدت گرفته و تبادل آتش توپخانهای در خط کنترل (LoC) منجر به کشته شدن سه غیرنظامی در کشمیر تحت کنترل هند شده است .
نخستوزیر پاکستان، شهباز شریف، این حملات را «اقدامی بزدلانه» خوانده و به نیروهای مسلح کشور دستور داده تا اقدامات متقابل لازم را انجام دهند. وی همچنین اعلام کرده که این حملات نقض آشکار حاکمیت پاکستان است و کشورش حق پاسخگویی را برای خود محفوظ میداند .
در پی این تحولات، فضای هوایی در مناطق مرزی دو کشور محدود شده و بیش از ۵۰۰ پرواز لغو یا تغییر مسیر دادهاند. ساکنان مناطق مرزی نیز به پناهگاهها پناه بردهاند.
جامعه بینالمللی نگرانی خود را از تشدید تنشها میان دو کشور هستهای ابراز کرده است. سازمان ملل، ایالات متحده، روسیه، چین و ترکیه از دو طرف خواستهاند تا از تشدید درگیریها خودداری کرده و به گفتوگو روی آورند .
هند اعلام کرده که هدف از این حملات، نابودی زیرساختهای تروریستی مرتبط با گروههای جیش محمد و لشکر طیبه بوده است. با این حال، پاکستان این ادعاها را رد کرده و تأکید کرده که هیچیک از اهداف مورد حمله، پایگاههای تروریستی نبودهاند .
در حالی که تنشها میان دو کشور به اوج خود رسیده، نگرانیها از وقوع درگیری نظامی گستردهتر افزایش یافته است. کارشناسان بینالمللی هشدار دادهاند که ادامه این روند میتواند منطقه را به سوی یک بحران تمامعیار سوق دهد.
در این شرایط، تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها آغاز شده و کشورهای مختلف در حال رایزنی با دو طرف برای بازگشت به میز مذاکره هستند. با این حال، تا کنون نشانهای از کاهش تنشها مشاهده نشده و وضعیت همچنان بحرانی است.
انتهای پیام