به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، در مراسم احیای دومین شب قدر، رئیس مدرسه علمیه خاتمالنبیین(ص) با اشاره به منابع معتبر اهل سنت، به بیان فضایل امام علی(ع) پرداخت. وی اظهار داشت که جلالالدین سیوطی، از بزرگترین علمای اسلام، در کتاب «تاریخ الخلفاء» خود ذکر کرده است که حدود ۳۰۰ آیه از قرآن کریم درباره فضایل امام علی(ع) نازل شده است.
جلالالدین سیوطی، عالم برجسته اهل سنت در قرن نهم هجری، در کتاب «تاریخ الخلفاء» به تفصیل درباره خلفای اسلامی و فضایل آنان سخن گفته است. وی در بخش مربوط به امام علی(ع) اشاره میکند که فضایل و روایاتی که درباره امیرالمؤمنین از پیامبر(ص) نقل شده، درباره هیچیک از صحابه دیگر نقل نشده است.
همچنین، سیوطی در این کتاب بیان میکند که حدود ۳۰۰ آیه از قرآن کریم در شأن امام علی(ع) نازل شده است. این تعداد آیات نشاندهنده جایگاه والای امام علی(ع) در اسلام و نزد پیامبر اکرم(ص) است.
علاوه بر این، سیوطی از خلیفه دوم، عمر بن خطاب، نقل میکند که وی درباره امام علی(ع) گفته است: «در مورد علی(ع) سه فضیلت نقل شده که اگر یکی از آنها برای من بود، از همه شتران سرخمو برایم ارزشمندتر بود.»
این سه فضیلت عبارتاند از: ازدواج امام علی(ع) با حضرت فاطمه(س)، دختر پیامبر اکرم(ص)؛ سکونت ایشان در مسجد که برای دیگران مجاز نبود؛ و حمل پرچم اسلام در روز خیبر. این فضایل نشاندهنده نزدیکی و ارتباط عمیق امام علی(ع) با پیامبر اسلام(ص) است.
در منابع شیعه نیز به نزول آیات متعدد در شأن امام علی(ع) اشاره شده است. به عنوان مثال، ابنعباس، صحابی پیامبر(ص)، نقل کرده است که بیش از ۳۰۰ آیه در مدح امام علی(ع) نازل شده است.
همچنین، در منابع اهل سنت، احمد بن حنبل، پیشوای مذهب حنبلی، نقل کرده است که آن مقدار که برای علی بن ابیطالب(ع) فضایل آمده، برای هیچیک از صحابه نقل نشده است.
این نقلقولها نشاندهنده اتفاق نظر علمای اهل سنت و شیعه درباره جایگاه والای امام علی(ع) در اسلام است. نزول آیات متعدد در شأن ایشان و نقل فضایل بیشمار از سوی پیامبر اکرم(ص)، بیانگر مقام والای امام علی(ع) در میان مسلمانان است.
با توجه به این فضایل، امام علی(ع) همواره به عنوان الگویی برای مسلمانان در تقوا، شجاعت، علم و عدالت مطرح بوده است. زندگی و سیره ایشان سرمشق بسیاری از مسلمانان در طول تاریخ بوده و هست.
در نهایت، توجه به این فضایل و جایگاه والای امام علی(ع) میتواند به تقویت وحدت و همبستگی میان مسلمانان کمک کند. شناخت و احترام به مقام اهلبیت(ع) و صحابه پیامبر(ص) میتواند زمینهساز تقویت اخوت اسلامی و همدلی بیشتر در جامعه مسلمانان باشد.
انتهای پیام