• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

مالک گروه موبی: طالبان در دوره جدید نرم‌تر عمل می‌کند

  • کد خبر : 2051
  • 31 مارس 2025 - 21:28
مالک گروه موبی: طالبان در دوره جدید نرم‌تر عمل می‌کند
سعد محسنی، مالک گروه رسانه‌ای موبی، در گفت‌وگو با روزنامه هندی «ویک» اظهار داشت که طالبان در دوره جدید حاکمیت خود، احکام و قوانین را با شدت کمتری نسبت به گذشته اجرا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، سعد محسنی، مالک گروه رسانه‌ای موبی، در مصاحبه‌ای با روزنامه هندی «ویک» اظهار داشت که طالبان در دوره جدید حاکمیت خود، احکام و قوانین را با شدت کمتری نسبت به گذشته اجرا می‌کند. وی تأکید کرد که طالبان گروهی یک‌دست نیست و در میان آن‌ها هم افراد عمل‌گرا دیده می‌شوند و هم محافظه‌کاران، اما پرسش اصلی این است که در نهایت کدام جریان غالب خواهد شد.

محسنی در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت‌های دو دوره حاکمیت طالبان اظهار داشت که هرچند در شرایط کنونی نیز «هر روز با احکام و دستورات جدید طالبان مواجه می‌شویم، اما این دستورات به اندازه دوره قبل به‌طور سخت‌گیرانه اجرا نمی‌شوند.» وی افزود: «با این‌حال، مشخص نیست که در آینده چه پیش خواهد آمد.»

مالک گروه رسانه‌ای موبی پیش‌تر نیز در گفت‌وگو با شبکه اسکای‌نیوز مدعی شده بود که طالبان «تکامل» یافته است و باور دارد که این گروه قابلیت اصلاح دارد. محسنی با تقسیم طالبان به دو جناح عمل‌گرا و بنیادگرا، معتقد است که تعامل با طالبان عمل‌گرا می‌تواند زمینه اصلاحات را از درون این گروه فراهم کند.

وی همچنین در مصاحبه‌ای با روزنامه استرالیایی اظهار داشت که تعامل با طالبان می‌تواند آخرین فرصت برای بازگرداندن بخشی از آزادی‌های زنان افغان باشد و از کشورهای جهان خواست قبل از اینکه افغانستان به «کوریای شمالی» دیگری تبدیل شود، با طالبان تعامل کنند. محسنی هشدار داده است که قبل از اینکه دیر شود، باید با طالبان وارد تعامل شد.

با این حال، اظهارات محسنی با واکنش‌هایی همراه بوده است. خبرنگاران افغان در تبعید از وی خواستند که دست از «لابی‌گری» برای طالبان بردارد و تأکید کردند که درخواست وی برای تعامل با طالبان می‌تواند به عنوان «خیانت در برابر مردم افغانستان» تلقی شود.

محسنی در مصاحبه‌ای دیگر با خبرگزاری بلومبرگ اظهار داشت که طالبان نمی‌توانند مانند دهه ۱۹۹۰ کوریای شمالی دیگری را در افغانستان ایجاد کنند و باید سیاست‌های خود را تغییر دهند. وی تأکید کرد که جناح‌هایی در درون طالبان برای قدرت رقابت می‌کنند و از رسانه‌ها برای تقویت مواضع خود استفاده می‌کنند.

وی همچنین در پنجمین نشست امنیت جهانی در قطر اظهار داشت که طالبان نمی‌توانند شیوه حکومت‌داری متمرکز را پیش ببرند و مسأله افراط‌گرایان در افغانستان از موضوعاتی است که کشورها باید به دقت آن را زیر نظر داشته باشند. محسنی تأکید کرد که طالبان ۲۰۲۱ با طالبان فعلی متفاوت‌اند.

محسنی در گفت‌وگویی با هندوستان تایمز نیز اظهار داشت که طالبان یک جنبش یکپارچه نیست و دیدگاه‌های متفاوتی در مورد رسانه‌های مستقل وجود دارد. وی افزود که به نظر می‌رسد رهبر طالبان قصد دارد فضایی را که رسانه‌ها در آن فعالیت می‌کنند، محدود کند.

اظهارات محسنی درباره طالبان و درخواست وی برای تعامل با این گروه، واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است. برخی از کارشناسان معتقدند که تعامل با طالبان می‌تواند به اصلاحات درونی این گروه منجر شود، در حالی که برخی دیگر بر این باورند که طالبان تغییر نکرده و تعامل با آن‌ها می‌تواند مشروعیت‌بخشی به اقدامات آن‌ها باشد.

در نهایت، آینده افغانستان و نقش طالبان در آن، همچنان موضوعی پیچیده و مورد بحث است. نظرات مختلفی درباره نحوه برخورد با این گروه و سیاست‌های آن‌ها وجود دارد و تصمیم‌گیری در این زمینه نیازمند بررسی دقیق و جامع شرایط موجود است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=2051

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.