• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

مدیر ترانزیت راهداری کشور: سوخت‌های تاجران افغان به ترکمنستان می‌رود

  • کد خبر : 1146
  • 22 فوریه 2025 - 17:15
مدیر ترانزیت راهداری کشور: سوخت‌های تاجران افغان به ترکمنستان می‌رود
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری از حل مشکل رانندگان حامل سوخت تاجران افغان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به مسائل به وجود آمده در دوغارون، سوخت تاجران از مرز سرخص وارد ترکمنستان می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، طی ماه‌های اخیر رانندگان ایرانی حامل سوخت تاجران افغانستانی که گازوئیل و بنزین موردنظر را از عراق دریافت می‌کردند، به دلیل عدم احراز استاندارد مورد نظر طالبان، هنگام ورود به افغانستان از طریق مرز دوغارون دچار مشکل شده و چندین هفته پشت مرز افغانستان معطل می‌شدند.

این اتفاق ناشی از عدم نظارت کشورهای عراق و افغانستان روی تاجران خود برای بارگزاری و دریافت کالا است، کشورمان نیز که تنها مسیر ترانزیتی این کالاها بود در مرز دوغارون دچار مشکل شده و مسئولان شاهد معطلی صدها ماشین ترانزیتی ایرانی و افغانستانی در این منطقه بودند.

در همین راستا جواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری کشور در گفتگو با افپک بر اهمیت این موضوع تاکید کرد و گفت: در این موضوع کشورمان تنها مسیر ترانزیتی بوده و رانندگان ایرانی نباید در این تجارت بدون نظارت دچار آسیب شوند، در همین راستا پس از هشدارهای متعدد به تاجران افغانستانی برای عدم بارگزاری سوخت‌های بی کیفیت و عدم بازخورد مؤثر، به کمک نهادهای مسئول تصمیم دیگری اخذ شد.

وی از مسیر جدید این ترانزیت خبر داد و افزود: بنابر هماهنگی با سازمان گمرک کشور قرار شد تا سوخت تاجران افغانستانی از طریق مرز سرخس وارد ترکمنستان شده و احراز استاندارد کالا و صلاحیت ورود آن به افغانستان برعهده این کشور همسایه قرار گیرد.

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری کشور در رابطه با معطلی رانندگان ایرانی در مرز اسلام قلعه نیز توضیحاتی داد و خاطرنشان کرد: قانون معطلی ۲۰ الی ۲۵ روزه کامیون‌های ایرانی در مرز افغانستان در شهریور موجب ایجاد مشکلاتی شد که تا حدودی حل شده است، اما این مساله باید توسط مسئولان وزارت امور خارجه به صورت تخصصی پیگیری شده و از سوی دولت سرپرستی افغانستان حل و فصل شود، با این حال بخش قابل توجه‌ای از آن حل شده است.

با توجه به مصاحبه فوق، انتظار می‌رود تا مسئولان وزارت امورخارجه طی تعامل با دولت سرپرستی افغانستان نسبت به سوءاستفاده تاجران افغان از مسیر ایران برای تجارت کالای بی‌کیفیت پیشگیری کرده و از طرفی در راستای توسعه تجارت میان دوکشور درخواست تسریع رفت و آمد ماشین ترانزیتی از مرز اسلام قلعه را به صورت جدی مطرح کنند.

امید است که با حل مسائل ترانزیتی و ایجاد چارچوب‌های مدیریتی، شاهد افزایش روزافزون حجم تجارت کالا و خدمات میان ایران و افغانستان باشیم، البته این اقدام باید در راستای تقویت هر دو کشور بوده و زمینه مهاجرت معکوس اتباع افغانستانی از ایران را فراهم آورد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=1146

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.