• امروز : شنبه, ۳ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 24 May - 2025
کل 781 امروز 10

مذاکرات طالبان با روسیه و چین برای تجارت با ارزهای محلی

  • کد خبر : 3415
  • 24 می 2025 - 17:29
مذاکرات طالبان با روسیه و چین برای تجارت با ارزهای محلی
در پی تحریم‌های بین‌المللی و کاهش ورود دلار به افغانستان، طالبان در حال مذاکره با روسیه و چین برای انجام معاملات تجاری با استفاده از ارزهای محلی هستند. این اقدام با هدف کاهش وابستگی به دلار و تسهیل تجارت دوجانبه صورت می‌گیرد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که در حال انجام مذاکرات پیشرفته با روسیه و چین برای استفاده از ارزهای محلی در معاملات تجاری است. نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان، در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که این مذاکرات با هدف کاهش وابستگی به دلار و تسهیل تجارت دوجانبه صورت می‌گیرد.

عزیزی افزود: «در حال حاضر مشغول مذاکرات فنی با روسیه هستیم. حدود ۵۰ درصد بانک‌های روسی تحت تحریم هستند، اما برخی نه. ما می‌خواهیم با بانک‌هایی که تحریم نشده‌اند همکاری کنیم تا هزینه‌های انتقال پول را کاهش دهیم.»

وی همچنین گفت: «ما می‌خواهیم با چین نیز گام‌هایی در این زمینه برداریم.» به گفته عزیزی، افغانستان سالانه حدود ۱ میلیارد دلار با چین تجارت دارد. «یک تیم کاری متشکل از اعضای وزارت تجارت افغانستان و سفارت چین که نهاد مجاز نماینده چین در برنامه‌های اقتصادی است، تشکیل شده است و مذاکرات در این زمینه جریان دارد.»

افغانستان از سال ۲۰۲۲ واردات گاز، نفت و گندم از روسیه را آغاز کرده است که اولین معامله اقتصادی بزرگ پس از بازگشت طالبان به قدرت است. این در حالی است که میلیاردها دلار کمک به افغانستان، به ویژه از سوی ایالات متحده، کاهش یافته است و دلارهای نقدی کمتری برای عملیات‌های بشردوستانه وارد کشور می‌شود.

عزیزی اظهار داشت که ثبات ارز و تلاش‌های دولت برای جذب سرمایه‌گذاری بین‌المللی، از جمله با حمایت از دیاسپورای افغانستان، از کمبود دلار در کشور جلوگیری خواهد کرد.

این مذاکرات در شرایطی انجام می‌شود که مسکو به دنبال استفاده از ارزهای ملی برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا است و افغانستان نیز به دلیل کاهش کمک‌ها، با کاهش شدید ورود دلار آمریکا به این کشور مواجه است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که با در نظر گرفتن شرایط کنونی، عملی‌سازی چنین تصامیمی دشوار است؛ اما اگر این طرح اجرا شود، تأثیر مثبتی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.

به گفته عزیزی، این پیشنهاد توسط تیم‌های فنی دو کشور بررسی شده است. این مذاکرات در شرایطی انجام می‌شود که مسکو به دنبال استفاده از ارزهای ملی برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا است و افغانستان نیز به دلیل کاهش کمک‌ها، با کاهش شدید ورود دلار آمریکا به این کشور مواجه است.

عزیزی خاطرنشان کرد که پیشنهادهای مشابهی برای اتصال بانکی با چین ارائه کرده و تیمی متشکل از اعضای وزارت بازرگانی افغانستان و نمایندگان پکن در کابل برای پیشبرد این مذاکرات تشکیل شده است. وی با اشاره به کاهش چشمگیر ورود دلارهای نقدی برای عملیات‌های بشردوستانه، بیان کرد که کابل تلاش خود را برای حفظ ثبات ارز افغانی (پول افغانستان) و جذب سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی به‌کار گرفته است.

این مذاکرات در حالی صورت می‌گیرد که افغانستان از سیستم بانکی جهانی به‌طور گسترده‌ای قطع شده است. با این حال، ارز افغانی نسبتاً پایدار باقی مانده است، وضعیتی که عزیزی آن را به تلاش‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری بین‌المللی، از جمله حمایت از دیاسپورای افغانستان، نسبت می‌دهد.

در نهایت، این مذاکرات نشان‌دهنده تلاش‌های طالبان برای کاهش وابستگی به دلار و تقویت روابط اقتصادی با کشورهای منطقه‌ای است. اگر این طرح‌ها به‌طور مؤثر اجرا شوند، می‌توانند به بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان کمک کنند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=3415

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.