• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

کاهش ۵۲ درصدی واردات افغانستان از پاکستان در ماه فوریه ۲۰۲۵

  • کد خبر : 1988
  • 27 مارس 2025 - 22:56
کاهش ۵۲ درصدی واردات افغانستان از پاکستان در ماه فوریه ۲۰۲۵
در ماه فوریه ۲۰۲۵، واردات افغانستان از پاکستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۲ درصد کاهش یافت. مقامات افغان، بسته شدن گذرگاه‌ها و فشارهای سیاسی را عامل این کاهش می‌دانند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، در ماه فوریه ۲۰۲۵، واردات افغانستان از پاکستان با کاهش چشمگیری مواجه شد. شفیع اعظم، یکی از مقامات وزارت خارجه طالبان، در صفحه ایکس خود اعلام کرد که میزان واردات در این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۲ درصد کاهش یافته است.

او عمده‌ترین دلایل این کاهش را بسته شدن گذرگاه‌های مرزی و فشارهای سیاسی بی‌مورد عنوان کرد. بسته شدن گذرگاه‌هایی مانند تورخم و چمن به مدت طولانی، تجارت و ترانزیت کالا بین دو کشور را مختل کرده است.

در پی این تحولات، افغانستان به دنبال کشف بازارهای جدید برای محصولات خود است. تجار افغان به کشورهای آسیای میانه و دیگر همسایگان نگاه کرده و در تلاش‌اند تا روابط تجاری خود را گسترش دهند.

همچنین، تولید داخلی در افغانستان افزایش یافته است. کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی داخلی با افزایش تقاضا مواجه شده و به نظر می‌رسد که اقتصاد داخلی کشور در حال تقویت است.

با این حال، برخی کارشناسان نگران تأثیرات منفی این کاهش واردات بر قیمت‌ها و موجودی کالا در بازارهای افغانستان هستند. آن‌ها بر لزوم یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک و بازگشایی گذرگاه‌های مرزی تأکید دارند.

در ماه‌های اخیر، تنش‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان افزایش یافته است. اختلافات بر سر ساخت تأسیسات مرزی و دیگر مسائل، منجر به بسته شدن گذرگاه‌های اصلی و درگیری‌های نظامی شده است.

برای مثال، در اواخر فوریه ۲۰۲۵، گذرگاه تورخم به مدت نزدیک به یک ماه بسته بود که تأثیرات منفی بر تجارت و حمل‌ونقل داشت.

مقامات افغان و پاکستانی در تلاش‌اند تا با برگزاری نشست‌های مشترک، راه‌حل‌هایی برای کاهش تنش‌ها و تسهیل تجارت پیدا کنند. با این حال، تا کنون نتایج ملموسی حاصل نشده است.

در این میان، شهروندان افغانستان با مشکلات متعددی مواجه‌اند. افزایش قیمت‌ها، کمبود کالاهای اساسی و مشکلات حمل‌ونقل از جمله چالش‌هایی است که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

برخی تحلیلگران بر این باورند که ادامه این وضعیت می‌تواند به بحران اقتصادی در افغانستان منجر شود. آن‌ها بر لزوم اقدام فوری دولت و جامعه بین‌المللی برای حل این بحران تأکید دارند.

با توجه به شرایط موجود، بازگشایی گذرگاه‌های مرزی و برقراری روابط تجاری پایدار با پاکستان و سایر همسایگان، از اولویت‌های اصلی دولت افغانستان به شمار می‌آید.

در نهایت، آینده تجارت و اقتصاد افغانستان بستگی به توانایی این کشور در مدیریت تنش‌های مرزی، تقویت تولید داخلی و گسترش روابط تجاری با کشورهای مختلف دارد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=1988

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.