به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، در ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ (۹ مارس ۲۰۲۰) افغانستان در شرایطی بحرانی و پرتنش، شاهد برگزاری دو مراسم تحلیف همزمان بود. این رویداد پس از انتخابات ریاستجمهوری در مهر ۱۳۹۸ رخ داد که با ادعاهای گسترده تقلب همراه بود.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در نهایت محمد اشرف غنی را با کسب ۵۰٫۶۴ درصد آرا به عنوان برنده اعلام کرد. این نتیجه با واکنش عبدالله عبدالله، رقیب انتخاباتی غنی، مواجه شد که آن را رد کرده و ادعای تقلب گسترده را مطرح کرد.
عبدالله عبدالله اعلام کرد که حکومت همهشمول تشکیل داده و مراسم تحلیف جداگانهای برگزار خواهد کرد. با وجود تلاشهای داخلی و خارجی برای حل اختلافات، هر دو رقیب در نهایت در یک روز مراسم تحلیف برگزار کردند.
مراسم تحلیف محمد اشرف غنی در ارگ ریاستجمهوری و مراسم تحلیف عبدالله عبدالله در قصر سپیدار برگزار شد. در مراسم غنی، نمایندگان آمریکا و سفرای کشورهای مختلف حضور داشتند، که نشاندهنده حمایت بینالمللی از ریاستجمهوری او بود.
این رویدادها افغانستان را وارد یک بحران سیاسی عمیقتر کرد و نگرانیهایی درباره آینده سیاسی و امنیتی کشور ایجاد نمود. وجود دو رئیسجمهور و تقسیم قدرت، چالشهای جدی برای حکومتداری و فرآیند صلح با طالبان به همراه داشت.
جامعه بینالمللی نیز با نگرانی تحولات افغانستان را دنبال کرده و بر لزوم وحدت و همکاری بین رهبران سیاسی تأکید داشت. این بحران سیاسی تأثیرات منفی بر روند توسعه و ثبات کشور داشت.
با گذشت زمان، فشارهای داخلی و بینالمللی بر رهبران افغانستان افزایش یافت تا به توافقی برای پایان دادن به بحران دست یابند. در نهایت، پس از مذاکرات متعدد، توافقنامهای برای تشکیل حکومت وحدت ملی امضا شد و عبدالله عبدالله به عنوان رئیس اجرایی منصوب گردید.
این دوره از تاریخ افغانستان نشاندهنده پیچیدگیهای سیاسی و چالشهای پیش روی فرآیند دموکراتیک در کشور بود. با وجود مشکلات، مردم افغانستان همچنان به امید بهبود وضعیت و رسیدن به صلح و ثبات تلاش میکنند.
انتهای پیام