• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

تأکید وزیر خارجه ایران بر موفقیت طالبان در برقراری امنیت افغانستان

  • کد خبر : 1923
  • 25 مارس 2025 - 22:27
تأکید وزیر خارجه ایران بر موفقیت طالبان در برقراری امنیت افغانستان
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگویی اظهار داشت که طالبان طی سه سال و نیم گذشته توانسته‌اند امنیت و ثبات را در افغانستان برقرار کنند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای با خبرآنلاین اظهار داشت که طالبان در طول سه سال و نیم گذشته موفق به تثبیت حاکمیت خود در افغانستان شده‌اند و امنیت و ثبات را در این کشور برقرار کرده‌اند.

عراقچی در پاسخ به انتقادها درباره سفر اخیرش به افغانستان، تصریح کرد که میان ایران و افغانستان موضوعات جدی‌ای وجود دارد که نیازمند بررسی و گفت‌وگو است. وی مسائل مرتبط با مواد مخدر، مهاجران افغان، امنیت مرزهای مشترک، تهدید گروه‌های تروریستی، امنیت شیعیان، زبان فارسی، تجارت دوجانبه و حقابه ایران را از جمله چالش‌های مهم بین دو کشور برشمرد.

وی تأکید کرد که طالبان اکنون برخلاف گذشته حاکمیت خود را تثبیت کرده‌اند و ایران باید برای تأمین منافع ملی خود در این زمینه‌ها تعامل و مذاکره داشته باشد. عراقچی افزود: «واقعیت این است که الان قدرتی در افغانستان سر کار است که در طول سه سال و نیم گذشته، حاکمیت خود را تثبیت کرده است و بر خلاف گذشته که هر گوشه افغانستان دست یکی بود، این‌طور نیست و الان حاکمیت و امنیت برقرار است.»

معاون سخنگوی حکومت طالبان، حمدالله فطرت، از سخنان عراقچی استقبال کرده و آن‌ها را نشان‌دهنده درک درست ایران از واقعیت‌های افغانستان دانست. وی اظهار داشت: «این یک واقعیت است که یک حاکمیت سیاسی واحد در افغانستان موجود است و بر تمام کشور حاکمیت کامل دارد.»

عراقچی در ادامه به موضوع حقابه ایران از رود هیرمند اشاره کرد و خواستار اجرای کامل توافق‌نامه مربوطه میان ایران و افغانستان شد. وی همچنین بر اهمیت مدیریت محترمانه بازگشت پناهجویان غیرقانونی افغان تأکید کرد و گفت: «ایران متعهد است که بازگشت پناهجویان غیرقانونی افغان را به‌طور محترمانه مدیریت کند.»

در دیدار عراقچی با ملا محمدحسن آخند، رئیس‌الوزرای دولت سرپرست افغانستان، دو طرف بر گسترش همکاری‌های دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی میان دو کشور تأکید کردند. عراقچی در این دیدار اظهار داشت: «امنیت و ثبات ایران به امنیت و ثبات افغانستان وابسته است و تحولات اخیر در افغانستان ما را به این نتیجه رسانده که همکاری با امارت اسلامی باید بیشتر گسترش یابد.»

وی همچنین به روابط تاریخی، دینی و اقتصادی تهران و کابل اشاره کرده و افزود: «خوشحالیم که پس از چهار دهه، امنیت سرتاسری در افغانستان برقرار شده است و پذیرش در سطح بالا از دیپلمات‌ها و حفظ روابط نشان‌دهنده این است که ایران روابط مستحکمی با امارت اسلامی افغانستان دارد.»

عراقچی با بیان اینکه ایران هیچ‌گاه قصد مداخله در امور داخلی افغانستان را نداشته است، تصریح کرد: «برای حل موضوع آب، اجرای کامل توافق‌نامه رودخانه هلمند میان ایران و افغانستان را خواستاریم.»

وی همچنین به مشکلات پناهجویان افغان در ایران اشاره کرده و اظهار داشت: «این دو موضوع باید به عامل گسترش همکاری‌ها تبدیل شوند و ایران متعهد است که بازگشت پناهجویان غیرقانونی افغان را به‌طور محترمانه مدیریت کند.»

در این دیدار، ملا محمدحسن آخند نیز ضمن خوشامدگویی به هیئت ایرانی، خواستار افزایش این سفرها برای تقویت و گسترش روابط دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی میان دو کشور مسلمان و برادر شد.

عراقچی در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک خود با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه هیئت سرپرستی افغانستان، نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. در این سفر، مجموعه‌ای از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، پیش از عزیمت به کابل با اشاره به اهداف این سفر در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «سفر دکتر عراقچی به کابل در چارچوب سیاست همسایگی و در راستای مأموریت ذاتی وزارت امور خارجه برای پیگیری منافع ملی کشورمان از طریق تعامل و چاره‌اندیشی در مورد علائق و نگرانی‌های مشترک است.»

وی افزود: «این سفر می‌تواند نقطه عطفی در بهره‌گیری از پیوندهای فراوان دو ملت برای تأمین منافع متقابل دو کشور باشد.»

در این سفر یک‌روزه که نخستین سفر وزیر خارجه به کابل از زمان حضور در این جایگاه است، طیفی از موضوعات و مباحث مورد علاقه یا نگرانی دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این سفر، نمایندگانی از وزارتخانه‌های مختلف و یک هیئت اقتصادی و تجاری، وزیر امور خارجه را همراهی کردند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=1923

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.