• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

مرز دوغارون شاهد ۴۲ هزار مسافر ایرانی و افغان در رمضان و نوروز

  • کد خبر : 2142
  • 05 آوریل 2025 - 20:55
مرز دوغارون شاهد ۴۲ هزار مسافر ایرانی و افغان در رمضان و نوروز
از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴، بیش از ۴۲ هزار مسافر ایرانی و افغانستانی از مرز دوغارون وارد ایران شدند. این افزایش تردد به دلیل هم‌زمانی نوروز و ماه رمضان بوده و مرز دوغارون را به دومین گذرگاه پرتردد کشور تبدیل کرده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، نظام‌الدین کارگزار، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد، اعلام کرد که در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴، بیش از ۴۲ هزار مسافر و گردشگر ایرانی و افغانستانی از طریق مرز دوغارون وارد ایران شده‌اند. وی افزود: «گذرگاه بین‌المللی دوغارون در این مدت جایگاه دوم رفت و آمد مسافر و گردشگر ایرانی و خارجی را در بین پایانه‌های مرزی کشور به خود اختصاص داده است.»

کارگزار تصریح کرد که هم‌زمانی ماه مبارک رمضان با آغاز سال جدید و نزدیک شدن به عید سعید فطر، باعث افزایش چشمگیر خروج اتباع افغانستانی از مرز دوغارون به سمت کشورشان شده است. وی اظهار داشت: «در همین بازه زمانی، ورود قانونی اتباع افغانستانی به ایران از طریق مرز دوغارون کاهش داشته است.»

بر اساس گزارش‌ها، بیشترین اتباع افغانستانی که با مدارک هویتی قانونی از طریق مرز دوغارون وارد ایران می‌شوند، از شهرهای هرات، غزنی، قندهار، دایکوندی و اسلام‌قلعه هستند. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت این گذرگاه مرزی برای ارتباط بین دو کشور است.

علاوه بر افزایش تردد مسافران، اقامت مسافران نوروزی در شهرستان تایباد نیز افزایش یافته است. کارگزار اعلام کرد که از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴، ۴۲۰ مسافر از مراکز اقامتی پیش‌بینی‌شده در تایباد استفاده کرده‌اند. این آمار نشان‌دهنده رشد ۴۰ درصدی ماندگاری مسافران نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است.

در همین راستا، ستاد خدمات سفر شهرستان تایباد از بهمن‌ماه سال گذشته تشکیل شده و ۱۰ کمیته مختلف شامل کمیته‌های اسکان، هلال‌احمر، پلیس‌راه، راهداری، زیباسازی شهر و شهرداری‌ها برای ارائه خدمات بهتر به مسافران و گردشگران فعالیت می‌کنند.

برای اسکان مسافران نوروزی، سه اقامتگاه بوم‌گردی، دو خانه مسافر، یک مهمان‌پذیر و یک مدرسه در شهرستان تایباد پیش‌بینی شده است. این امکانات ظرفیت اسکان ۳۰۰ نفر در شب را فراهم می‌کند.

علاوه بر این، از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۴، ۱۳ هزار و ۴۵۰ گردشگر از بناهای تاریخی شهرستان تایباد بازدید کرده‌اند. این آمار نشان‌دهنده افزایش ۱۲ درصدی بازدیدها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است. بیشترین بازدیدها از مزار مولانا زین‌الدین ابوبکر تایبادی، میل کرات، رباط عباس‌آباد و مزار شاهزاده قاسم بوده است.

مرز دوغارون، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های زمینی ایران، نقش کلیدی در ارتباطات مسافری و تجاری بین ایران و افغانستان ایفا می‌کند. به دلیل موقعیت راهبردی و حجم بالای تردد اتباع افغانستانی، دوغارون اصلی‌ترین دروازه ورود مسافران این کشور به جمهوری اسلامی ایران است.

سالانه بیش از یک میلیون مسافر به‌صورت قانونی از طریق مرز رسمی دوغارون بین دو کشور ایران و افغانستان تردد می‌کنند. این حجم بالای تردد نشان‌دهنده اهمیت این مرز در روابط بین دو کشور است.

با توجه به افزایش تردد مسافران و گردشگران در مرز دوغارون، برنامه‌ریزی و ارائه خدمات مناسب به مسافران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تشکیل ستاد خدمات سفر و پیش‌بینی امکانات اقامتی مناسب، گام‌های مؤثری در این راستا بوده است.

در مجموع، افزایش تردد مسافران و گردشگران در مرز دوغارون و شهرستان تایباد نشان‌دهنده اهمیت این منطقه در تبادلات فرهنگی و اقتصادی بین ایران و افغانستان است. با برنامه‌ریزی مناسب و ارائه خدمات مطلوب، می‌توان این روند را به‌صورت پایدار ادامه داد و به توسعه گردشگری و اقتصادی منطقه کمک کرد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=2142

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.