به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در بیانیهای جدید، ارتش پاکستان را به تلاش برای ایجاد جنگ داخلی در مناطق خیبرپختونخوا متهم کرده است. این گروه مدعی است که ارتش با تشکیل گروههایی به نام «امن لشکر» سعی در ایجاد تفرقه و درگیری میان اقوام محلی دارد.
در بیانیه تیتیپی آمده است که در مناطقی مانند لکی مروت، کرک و خیبر ایجنسی، بهویژه در منطقه زخې خېل، ارتش پاکستان با استخدام مزدوران محلی تحت عنوان «امن لشکر» در تلاش است تا با ایجاد اختلافات قومی و مذهبی، به اهداف خود دست یابد.
این گروه از رهبران سیاسی، مذهبی و قومی درخواست کرده است که در برابر این اقدامات ارتش ایستادگی کرده و اجازه ندهند که میان اقوام و قبایل اختلاف و درگیری ایجاد شود. تیتیپی تأکید کرده است که این توطئهها میتواند به بیثباتی و ناامنی گسترده در منطقه منجر شود.
این ادعاها در حالی مطرح میشود که ارتش پاکستان در ماههای اخیر عملیاتهای متعددی را علیه شبهنظامیان در مناطق مرزی انجام داده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیروهای امنیتی پاکستان در تاریخ ۲۳ مارس ۲۰۲۵، ۱۶ شبهنظامی را که قصد ورود به پاکستان از افغانستان را داشتند، در منطقه غلام خان به هلاکت رساندند.
همچنین، به گزارش العربیه، ارتش پاکستان اعلام کرده است که در درگیریهای بین ۲۲ و ۲۳ مارس در وزیرستان شمالی، ۱۶ شبهنظامی دیگر کشته شدهاند.
تحریک طالبان پاکستان در بیانیهای دیگر اعلام کرده است که عملیات جدیدی را تحت عنوان «عملیات خندق» آغاز کرده است. این گروه تأکید کرده است که جنگ آنها علیه ارتش و نهادهای امنیتی پاکستان ادامه خواهد داشت و هدف این عملیات را «رهایی پاکستان از سلطه نظامیان و استعمار» عنوان کرده است.
در پاسخ به این حملات، ارتش پاکستان عملیاتهای متعددی را علیه مخفیگاههای تیتیپی انجام داده است. بر اساس بیانیه روابط عمومی ارتش پاکستان، در یکی از این عملیاتها در منطقه سراروغه از توابع وزیرستان جنوبی، ۳۰ عضو طالبان کشته شدند.
این درگیریها و اتهامات متقابل نشاندهنده تشدید تنشها و بیثباتی در مناطق مرزی پاکستان است. کارشناسان امنیتی هشدار دادهاند که ادامه این وضعیت میتواند به افزایش خشونت و ناامنی در کشور منجر شود.
در همین حال، گزارشها حاکی از آن است که پاکستان با افزایش حملات مسلحانه در مناطق مرزی و شهری روبهرو بوده است. به گزارش فایننشال تایمز، خشونتها در پاکستان به بالاترین سطح در نه سال گذشته رسیده است و بیش از ۲۵۰۰ نفر در سال ۲۰۲۴ کشته شدهاند.
این تحولات نشاندهنده پیچیدگی و عمق بحران امنیتی در پاکستان است. ادعاهای مطرحشده توسط تیتیپی و پاسخهای ارتش پاکستان، بیانگر چالشهای جدی پیشروی دولت در تأمین امنیت و ثبات در کشور است.
در نهایت، تحلیلگران بر این باورند که حل این بحران نیازمند رویکردی جامع است که شامل اقدامات نظامی، سیاسی و اجتماعی باشد. تنها از طریق همکاری میان نهادهای دولتی، رهبران محلی و جامعه مدنی میتوان به راهحلی پایدار برای این بحران دست یافت.
انتهای پیام