• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

استاندار خراسان جنوبی: ۷۰ درصد داروی افغانستان از ایران تأمین می‌شود

  • کد خبر : 2423
  • 14 آوریل 2025 - 13:55
استاندار خراسان جنوبی: ۷۰ درصد داروی افغانستان از ایران تأمین می‌شود
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نقش پررنگ ایران در تأمین داروی افغانستان، اعلام کرد که بیش از ۷۰ درصد نیاز دارویی این کشور از طریق ایران تأمین می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی، در نشست خبری اخیر خود با رسانه‌ها اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران تأمین‌کننده بیش از ۷۰ درصد داروی مصرفی افغانستان است. وی افزود: «این حجم از صادرات دارو، نشان‌دهنده اعتماد بازار دارویی افغانستان به کیفیت و قیمت مناسب محصولات ایرانی است که باید به عنوان فرصت راهبردی تلقی شود.»

بر اساس آمارهای رسمی گمرک ایران، در سال ۱۴۰۲ صادرات دارو به افغانستان بیش از ۱۵۰ میلیون دلار بوده است. این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰، رشدی ۴۲ درصدی را نشان می‌دهد. عمده این داروها توسط شرکت‌های داروسازی مستقر در مشهد، تهران و البرز تولید می‌شود. شرکت‌هایی چون داروسازی اکتوور، سیناژن و الحاوی از جمله صادرکنندگان اصلی دارو به افغانستان هستند.

سیدمحمدرضا هاشمی در ادامه سخنانش تأکید کرد: «با توجه به هم‌مرزی خراسان جنوبی با افغانستان، این استان نقش محوری در ترانزیت و صادرات دارو ایفا می‌کند.» به گفته وی، مرز رسمی ماهیرود به‌عنوان یکی از نقاط کلیدی تجارت دارو و تجهیزات پزشکی با افغانستان شناخته می‌شود. سال گذشته بیش از ۴۵ هزار تن انواع کالا از این مرز به افغانستان صادر شده که سهم عمده‌ای از آن دارو بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا تأیید کرد که صادرات دارو به افغانستان به یکی از کانال‌های درآمدزا برای بخش خصوصی ایران تبدیل شده است. وی افزود: «شرکت‌های ایرانی با بهره‌گیری از فناوری تولید داخلی، توانسته‌اند داروهایی با استانداردهای بین‌المللی و قیمت رقابتی تولید کنند؛ موضوعی که مورد استقبال طرف افغان نیز قرار گرفته است.»

طبق گزارش سازمان غذا و داروی ایران، حدود ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور از محل تولید داخلی تأمین می‌شود. این خودکفایی موجب شده تا ظرفیت مازاد برای صادرات به کشورهای منطقه از جمله افغانستان به‌وجود آید. سالانه بیش از ۴۰۰ نوع داروی ژنریک، آنتی‌بیوتیک و داروهای تخصصی از ایران به افغانستان ارسال می‌شود.

در سفر اخیر هیأت اقتصادی و سلامت ایران به کابل که در فروردین ۱۴۰۴ برگزار شد، توافق‌نامه‌هایی برای توسعه همکاری‌های دارویی و پزشکی میان دو کشور امضا شد. به گفته هاشمی، در این سفر توافق شد تا کارگروه مشترکی برای تسهیل ثبت داروهای ایرانی در افغانستان تشکیل شود. همچنین قرار است ۵ بیمارستان ایرانی در کابل و هرات تجهیزات پزشکی از ایران دریافت کنند.

عباس کبریایی‌زاده، عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی ایران، در گفتگو با روزنامه همشهری اعلام کرد: «بازار دارویی افغانستان با جمعیتی حدود ۴۰ میلیون نفر، یکی از مقاصد مهم برای صادرات ایران است. با توجه به محدودیت زیرساخت‌های بهداشتی در افغانستان، نیاز این کشور به واردات دارو بسیار بالاست.»

وی افزود که علاوه بر صادرات دارو، خدمات آموزش پزشکی، راه‌اندازی داروخانه‌های مشترک و تأمین تجهیزات بیمارستانی نیز از دیگر زمینه‌های همکاری است. در حال حاضر، بیش از ۳۰ پزشک ایرانی در مراکز درمانی افغانستان مشغول به کار هستند و ظرفیت اعزام تیم‌های پزشکی بیشتر نیز وجود دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری افغان‌ها در ایران گفت: «فضای امن سرمایه‌گذاری و وجود زیرساخت‌های مناسب در استان‌های شرقی ایران، فرصت مناسبی را برای افغان‌های مقیم ایران فراهم کرده است.» به گفته وی، تا پایان سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ مورد سرمایه‌گذاری اتباع افغانستان در استان به ثبت رسیده که بخشی از آن در حوزه سلامت بوده است.

در سال گذشته، نمایشگاه تخصصی دارو و تجهیزات پزشکی ایران در کابل برگزار شد که با استقبال چشمگیر شرکت‌های دارویی افغانستان روبرو شد. این نمایشگاه موجب شد تا چندین قرارداد فروش مستقیم میان تولیدکنندگان ایرانی و پخش‌کنندگان افغان امضا شود. بر اساس اعلام اتاق مشترک ایران و افغانستان، ارزش این قراردادها بالغ بر ۲۰ میلیون دلار برآورد شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که شرکت‌های دارویی افغانستان نسبت به محصولات ایرانی به دلیل کیفیت بالا، دسترسی آسان، تطابق با استانداردهای شرعی و قیمت رقابتی علاقه‌مند هستند. به گفته «محمد سمیع»، رئیس اتحادیه داروسازان کابل، ۶۵ درصد داروهای موجود در داروخانه‌های پایتخت از ایران وارد می‌شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=2423

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.