به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، مدیر گمرک دوغارون ایران، اسماعیل پورعابد، اعلام کرد که در ده ماه نخست سال جاری، میزان کالاهای ترانزیتی از این مرز به افغانستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته و به ۱.۹۵ میلیون تن رسیده است.
همچنین، مدیر پایانه مرزی دوغارون تایباد اظهار داشت که یک میلیون و ۳۱۵ هزار و ۵۲۷ تن انواع کالا از ابتدای سال جاری تا پایان دیماه از این پایانه به افغانستان صادر شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد افزایش داشته است.
به گفته این مقام ایرانی، مصالح ساختمانی، میلگرد، بنزین و گاز مایع از مهمترین اقلام صادراتی ایران به افغانستان بودهاند.
افزایش ترانزیت کالا از مرز دوغارون به افغانستان میتواند به دلایل مختلفی باشد. یکی از دلایل ممکن است کاهش تجارت ترانزیتی بازرگانان افغان از طریق پاکستان باشد. پاکستان در سالهای اخیر، علاوه بر چندین بار مسدود کردن گذرگاه مرزی تورخم، محدودیتهای شدیدی را بر تجارت ترانزیتی بازرگانان افغان اعمال کرده است.
به عنوان مثال، پاکستان از بازرگانان افغان خواسته است که به اندازه قیمت کالا در بانکهای پاکستان ضمانت مالی بگذارند و ۱۰ درصد قیمت کالا را هم به عنوان هزینه ترخیص پرداخت کنند. این محدودیتها باعث شده است که بازرگانان افغان به دنبال مسیرهای جایگزین برای ترانزیت کالاهای خود باشند.
مرز دوغارون یکی از مهمترین گذرگاههای مرزی بین ایران و افغانستان است که نقش بسزایی در تبادلات تجاری بین دو کشور دارد. افزایش ترانزیت کالا از این مرز نشاندهنده اهمیت روزافزون آن در تجارت منطقهای است.
با توجه به افزایش حجم ترانزیت کالا از مرز دوغارون، انتظار میرود که زیرساختهای این مرز برای پاسخگویی به نیازهای تجاری دو کشور تقویت شود. همچنین، همکاریهای بیشتر بین ایران و افغانستان در زمینه تسهیل تجارت و ترانزیت کالا میتواند به توسعه اقتصادی هر دو کشور کمک کند.
در نهایت، افزایش ترانزیت کالا از مرز دوغارون به افغانستان نشاندهنده تقویت روابط تجاری بین دو کشور و اهمیت این مرز در تبادلات منطقهای است. با ادامه این روند، انتظار میرود که همکاریهای اقتصادی بین ایران و افغانستان بیش از پیش گسترش یابد.
انتهای پیام