به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) در گزارشی اعلام کرد که در دو هفته اول ماه فوریه سال جاری، ۱۱ هزار و ۶۷۰ مهاجر افغان از پاکستان اخراج شدهاند. این آمار نشاندهنده افزایش دو برابری در مقایسه با دو هفته پیش از آن است.
این سازمان همچنین گزارش داد که ترس از بازداشت توسط پلیس پاکستان در میان مهاجران افغان به ۹۱ درصد افزایش یافته و نگرانی از اخراج اجباری نیز ۲۱ درصد بیشتر شده است. بیش از نیمی از این مهاجران (۵۴ درصد) در طی دو هفته گذشته از اسلامآباد و راولپندی بازداشت و اخراج شدهاند.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که دولت پاکستان تصمیم به اخراج تدریجی مهاجران افغان گرفته است. بر اساس گزارشها، در مرحله اول، دارندگان کارتهای افغان سیتیزن (ACC) و در مرحله دوم، پناهندگان دارای کارتهای ثبتشده (POR) از اسلامآباد و راولپندی اخراج خواهند شد. این تصمیم بدون پوشش رسانهای اجرا میشود.
سازمان ملل متحد و سازمانهای حقوق بشری نسبت به این اقدامات ابراز نگرانی کردهاند. آنها هشدار دادهاند که اخراج اجباری مهاجران افغان میتواند منجر به بحران انسانی شود و از دولت پاکستان خواستهاند تا با هماهنگی با سازمانهای بینالمللی و دولت افغانستان، راهحلهای مناسبی برای این مسئله پیدا کند.
در همین حال، دولت پاکستان اعلام کرده است که اگر کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده برنامه انتقال مهاجران افغان را تسریع نکنند، این کشور مجبور به اخراج آنها خواهد بود. حدود ۲۰ هزار افغان که برای اسکان مجدد در ایالات متحده تأیید شدهاند، همچنان در پاکستان در انتظار انتقال به سر میبرند.
این وضعیت باعث افزایش نگرانیها در میان جامعه مهاجران افغان در پاکستان شده است. بسیاری از آنها از ترس بازداشت و اخراج، در شرایط نامناسبی زندگی میکنند و نیازمند حمایتهای فوری بینالمللی هستند.
سازمان بینالمللی مهاجرت تأکید کرده است که باید راهحلهای پایداری برای حمایت از مهاجران افغان در نظر گرفته شود تا از بروز بحرانهای انسانی جلوگیری شود.
انتهای پیام