• امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل 611 امروز 8

عفو بین‌الملل خواستار توقف فوری اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان شد

  • کد خبر : 1997
  • 29 مارس 2025 - 17:23
عفو بین‌الملل خواستار توقف فوری اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان شد
سازمان عفو بین‌الملل با ابراز نگرانی از طرح دولت پاکستان برای اخراج اجباری پناهجویان افغان، این اقدام را نقض جدی حقوق بشر دانسته و خواستار لغو فوری آن شد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی افپک، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای، نگرانی عمیق خود را نسبت به تصمیم دولت پاکستان برای اخراج اجباری پناهجویان افغان ابراز کرده و این اقدام را نقض آشکار حقوق بشر و اصول بین‌المللی دانسته است. این سازمان تأکید کرده است که اجرای چنین طرحی می‌تواند به تشدید رنج پناهندگان افغان منجر شده و حق بازگشت داوطلبانه آنان را نقض کند.

ایزابل لاسی، معاون مدیر منطقه‌ای جنوب آسیای عفو بین‌الملل، در این باره اظهار داشت: «نشان دادن پناهندگان افغان به عنوان تهدیدی برای شهرهای اسلام‌آباد و راولپندی، فریبکارانه است.» وی افزود که دولت پاکستان در حال قربانی کردن جامعه‌ای است که سال‌ها از حقوق اولیه خود محروم بوده و از آزار و اذیت فرار کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، دولت پاکستان از سپتامبر سال گذشته تا فوریه سال جاری، بیش از ۵۲۷ هزار پناهجوی افغان را از این کشور اخراج کرده است. این روند نگرانی‌های جدی‌ای را در مورد وضعیت حقوق بشری پناهجویان افغان برانگیخته است.

عفو بین‌الملل همچنین به افزایش موارد آزار و اذیت و تبعیض علیه پناهجویان افغان در پاکستان اشاره کرده و اعلام کرده است که بسیاری از این پناهجویان به‌طور خودسرانه توسط پلیس بازداشت شده‌اند. این سازمان تأکید کرده است که پناهجویان افغان باید مطابق قوانین حقوق بشری مورد محافظت قرار گیرند و از دولت پاکستان خواسته است تا از آزار و اذیت و بازداشت خودسرانه آنان دست بردارد.

در ادامه، عفو بین‌الملل از جامعه بین‌المللی درخواست کرده است تا روند رسیدگی به پرونده‌های پناهندگی و اسکان مجدد افغان‌های مقیم پاکستان را تسریع بخشد. این سازمان تأکید کرده است که بسیاری از این پناهجویان در انتظار اسکان مجدد در کشورهای ثالث هستند و تأخیر در این روند می‌تواند زندگی آنان را به خطر بیندازد.

این در حالی است که دولت پاکستان به‌تازگی به پلیس این کشور دستور داده است تا مرحله دوم اخراج مهاجران افغان را آغاز کند. رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که در این مرحله، نزدیک به یک میلیون مهاجر افغان از پاکستان اخراج خواهند شد. این تصمیم نگرانی‌های بیشتری را در مورد وضعیت پناهجویان افغان در پاکستان به همراه داشته است.

پیش‌تر، در مرحله اول، پاکستان در ماه نوامبر سال گذشته اعلام کرده بود که ۱.۷ میلیون مهاجر بدون مدرک اقامت را اخراج می‌کند. این اقدام با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی سازمان‌های حقوق بشری و جامعه بین‌المللی مواجه شد که آن را نقض حقوق بشر دانستند.

عفو بین‌الملل در بیانیه خود تأکید کرده است که اخراج اجباری پناهجویان افغان، به‌ویژه زنان و دختران، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق بشر، اقلیت‌های مذهبی، هنرمندان و مقام‌های نظام پیشین که از حکومت طالبان فرار کرده‌اند، آنان را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. این سازمان به‌طور نمونه از قتل هدفمند یک افسر امنیت ملی حکومت پیشین و همسرش در دسامبر سال گذشته در تخار پس از بازگشت از پاکستان یاد کرده و گفته است که چنین مواردی ناقض تعهدات اسلام‌آباد در قبال اصل بین‌المللی عدم بازگرداندن است.

در بیانیه عفو بین‌الملل آمده است که تصمیم پاکستان به اخراج مهاجران افغان دارای کارت ثبت‌نام و کارت شهروندی افغانستان در فاز دوم و سوم این روند، نگران‌کننده است. این سازمان از دولت پاکستان خواسته است تا به تعهدات حقوقی بین‌المللی خود، از جمله اصل عدم بازگرداندن، عمل کرده و از توقف، سرکوب و آزار پناهندگان افغان در سراسر این کشور دست بکشد.

عفو بین‌الملل همچنین از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل خواسته است که روند ثبت‌نام و بررسی درخواست‌های افغان‌هایی را که به دنبال حفاظت در پاکستان هستند، سرعت ببخشد. این سازمان تأکید کرده است که جامعه بین‌المللی باید به وعده‌های خود مبنی بر حمایت از کسانی که از آزار و اذیت در افغانستان فرار می‌کنند، عمل کند.

در مجموع، سازمان عفو بین‌الملل با ابراز نگرانی عمیق از تصمیم دولت پاکستان برای اخراج اجباری پناهجویان افغان، این اقدام را نقض جدی حقوق بشر دانسته و خواستار لغو فوری آن شده است. این سازمان همچنین از جامعه بین‌المللی درخواست کرده است تا در حمایت از پناهجویان افغان و تسریع روند اسکان مجدد آنان، اقدامات لازم را انجام دهد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://afpak.ir/?p=1997

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0

دیدگاهها بسته است.